maandag 26 juli 2021 21:10
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
10 maart 2021

De Electorale Kiesraad is maandag begonnen met het uitreiken van duplicaat-oproepingskaarten. Mensen die om wat voor een reden dan ook geen stembiljet hebben ontvangen voor de verkiezingen van 19 maart, kunnen daar nu een duplicaat voor aanvragen.

Over het algemeen gaat het om stemkaarten die niet bij de geadresseerden terecht zijn gekomen doordat het adres onbekend is. Ook kan iemand zich hebben uitgeschreven, zijn overleden of zijn of haar huis kan geen nummer hebben, de zogenaamde z/n adressen.

In totaal zijn bij deze verkiezingen om die redenen 1.756 stemkaarten niet uitgeprint en dus niet bezorgd. Bij de vorige verkiezingen in 2017 lag dat aantal aanzienlijk hoger op 3.342 stembiljetten, in 2016 op 4.019 en in 2012 2.439.

De Electorale Kiesraad constateert een daling van 900 niet uitgeprinte stembiljetten tussen 2012 en 2017. Een verklaring voor die daling geeft de Kiesraad niet. Dit jaar ligt dat aantal nog lager.

Mensen die geen stembiljet hebben ontvangen, kunnen hun duplicaat afhalen tussen 9.00 uur en 16.00 uur bij het bevolkingsregister 'Kranshi'. Op de verkiezingsdag kan dat tot 18.00 uur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram