maandag 26 juli 2021 18:28
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
9 maart 2021

Mariniers van onder andere het 32 Raiding Squadron Aruba en het Detachement Sint Maarten trainen sinds maandag tijdens de oefening Caribbean Urban Warrior 21 diverse scenario’s in de Verenigde Staten, meldt Defensie Caribisch Gebied.

Meerdere keren per jaar vinden er gezamenlijke trainingen plaats met Amerikaanse mariniers van 2d Marine Division in zowel de VS als in het eigen Caribisch Koninkrijksgebied.

"Samen trainen met Amerikaanse eenheden benadrukt de goede banden tussen beide landen en de eenheden maar stelt ze ook in staat kennis en ervaringen uit te wisselen", aldus Defensie Caribisch Gebied in een verklaring.

Camp LeJeune in de staat North Carolina geeft de Nederlandse mariniers, geplaatst op diverse (ei)landen in het Caribisch gebied. Volgens Defensie is dit een unieke kans om op hoger niveau te kunnen trainen met schaarse middelen in onder andere verstedelijkte gebieden. Zij zijn te gast bij II Marine Expeditionary Forces (MEF).

"Deze unieke training(slocatie) stelt Defensie Caribisch Gebied in staat haar eenheden te trainen op een hoger niveau dan binnen haar eigen geografische locatie mogelijk is. Door de samenwerking met Amerikaanse eenheden en de toevoeging van schaarse middelen (helikopters, vliegtuigen, etc.), in combinatie met een actueel scenario, ontstaat er een uitdagende training voor zowel de deelnemende mariniers als de commandanten", verklaart Defensie.

In de voorbereiding en uitvoering van deze oefening is nadrukkelijk rekening gehouden met de (reis)beperkingen die de COVID-19 pandemie met zich meebrengt. Voorafgaande aan de reis zijn de militairen in quarantaine gegaan om zoveel mogelijk contacten met derden te voorkomen.

Alleen personeel met een negatieve PCR-test mogen deelnemen aan de oefening. Alle deelnemende militairen reizen middels een chartervlucht van ‘bubble-to-bubble’ vanaf Aruba, via Curaçao en Sint Maarten, rechtstreeks naar North-Carolina.

Aan alle aanvullende maatregelen die opgelegd zijn of gaan worden door de Amerikaanse overheid of het USMC zal gehoor aan worden gegeven. De oefening duurt ongeveer drie weken.

Beeld: Defensie Caribisch Gebied

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram