maandag 26 juli 2021 21:36
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
9 maart 2021

Epidemioloog Izzy Gerstenbluth van de GGD maakt zich ernstig zorgen over de verspreiding van het coronavirus tijdens de verkiezingen. Dat zei hij tijdens een persconferentie. "Ik vrees voor een superspread event", aldus Gerstenbluth.

De epidemioloog vindt dat de verkiezingen van 19 maart door kunnen gaan, maar maakt zich wel zorgen. "Binnenkort wordt met de politiek leiders gesproken en duidelijke afspraken gemaakt zodat ook politieke groeperingen zich houden aan de maatregelen om verspreiding van het virus tegen te gaan", aldus Gerstenbluth.

"We moeten er alles aan doen om te voorkomen dat de verkiezingen een 'superspread event' wordt. We willen de democratische rechten van de bevolking niet inperken, maar iedereen moet meewerken door zich aan de regels te houden", zegt Gerstenbluth.

De regering maakte gisteren bekend dat de avondklok twee uur vervroegd wordt, van 12 uur 's nachts naar 10 uur 's avonds. Volgens premier Eugene Rhuggenaath zijn de besmettingcijfers de afgelopen dagen dermate gestegen, dat aanscherping van de maatregelen noodzakelijk is, ook met de verkiezingen om de hoek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram