zondag 16 januari 2022 07:22
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
5 maart 2021

Op Marinekazerne Suffisant hebben 24 leerlingen vandaag hun baret ontvangen. Voor de aspirant-militairen is de baretuitreiking het sluitstuk van de Elementaire Vakopleiding, die zes maanden duurde. Van de leerlingen die de opleiding hebben gehaald, zijn er 20 van de Curaçaose Militie en 4 van de Arubaanse Militie.

Het ministeire van Defensie meldt dat de leerlingen deze week hun zogeheten final exercise hadden waar alle lessen van de opleiding samenkwamen. Deze eindoefening bevat onder andere amfibisch optreden (van zee naar land), optreden in verstedelijkt gebied en observatieoefeningen.

De final exercise werd afgesloten met een eindmars van 25 kilometer die vrijdagochtend eindigde bij Marinekazerne Suffisant. Daar werden de leerlingen warm onthaald, waarna de ceremonie volgde waarbij zij hun baret kregen uitgereikt.

Hiermee is voor de miliciens de gevechtsopleiding afgerond. Zij gaan nu nog drie maanden de module Bewaken en Beveiligen volgen. Pas hierna kunnen de miliciens ook beëdigd worden.

Hoofd Opleiding Centrum CARIB, kapitein der mariniers Pieter: ‘’De leerlingen zijn de afgelopen maanden aan allerlei beproevingen blootgesteld, waarbij zij mentaal en fysiek flink sterker zijn geworden. Zij hebben bewezen uit het juiste hout gesneden te zijn.’’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram