vrijdag 23 juli 2021 17:32
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
4 maart 2021

Na maanden van gesteggel is Emmilou Capriles (PAR) donderdag beëdigd als Statenlid. Capriles legde de eed af ten overstaan van waarnemend gouverneur Michèle Russel-Capriles. De impasse in het parlement, doordat de oppositie niet kwam opdagen bij vergaderingen, is daarmee ten einde. Maandenlang kon er niet vergaderd worden doordat er geen quorum werd gevormd.

Nadat voormalig Statenlid Yeser Al Ayoubi zijn partij PAR de rug toedraaide, moest er een nieuw Statenlid komen. De eerstvolgende op de lijst was Capriles. De oppositie wilde echter niet mee werken aan haar benoeming en bleef weg bij vergaderingen.

Op 26 februari jongstleden gaf Nederland een Algemene Maatregel van Rijksbestuur af voor Curaçao. Hierdoor kon de gouverneur overgaan tot beëdiging.

Capriles zal nog zo'n tweeënhalve maand als Statenlid zitten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram