vrijdag 23 juli 2021 17:56
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
4 maart 2021

De oud-directeur van de Girobank Eric Garcia heeft vandaag in hoger beroep wederom vier jaar cel opgelegd gekregen. Eerder had de rechter vier jaar gevangenisstraf en terugbetaling van 19 miljoen gulden geëist. Het OM eiste een jaar meer celstraf

Garcia heeft zich volgens het Hof schuldig gemaakt aan verduistering, valsheid in geschrift en witwassen. Ook de 19 miljoen gulden zou hij wederechtelijk verkregen hebben. Kan hij dit bedrag niet betalen, dan zal de vervanging drie jaar hechtenis zijn.

Als curator van Banco Maracaibo, van 2010 tot 2016, heeft Garcia volgens de rechters misbruikt gemaakt van zijn positie door rond 11 miljoen dollar van de faillissementsrekening van de bank over te maken naar andere bankrekeningen.

Toen dit bekend dreigde te worden heeft hij financiële documenten vervalst en overlegd en ongeveer 11 miljoen dollar van de faillissementsrekening van die bank over gemaakt naar andere bankrekeningen.

Omdat het Hof rekening hield met de leeftijd en gezondheidsproblemen van Garcia, kreeg hij niet de vijf, door de procureur-generaal , geëiste jaren opgelegd, maar vier jaar celstraf.

Beeld: Curaçao Chronicle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram