vrijdag 23 juli 2021 17:12
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
1 maart 2021

Curaçao is een aantal gepromoveerde judoka’s rijker, nadat zij zaterdag het judo examen bij Immartial – Athlete Centre succesvol hebben afgerond. Van gele slippen tot aan oranje banden werden uitgereikt na een succesvol examen.

Het examen begon met de jongste deelnemers vanaf 4 jaar tot 8 jaar en die werden gevolgd door de groep van 9 tot 15 jaar. Ze hebben het allemaal goed gedaan en met de nodige spanning hebben zij toch kunnen laten zien wat zij onder lichte druk konden uitvoeren.

Het examen werd afgenomen door zwarte band judoka Pablo Platier geassisteerd door Roos Fijneman (bruine band). Beide judo leraren hebben de kinderen goed voorbereid op het examen en beiden zijn ze blij met het resultaat.

“Het is geweldig te zien wat voor ontwikkelingen deze kinderen doormaken”, zegt Platier. “Wij zien ze groeien om vervolgens een leuke wedstrijdgroep te vormen”, aldus Platier.

Op zeer korte termijn zal Immartial – Athlete Centre clubkampioenschappen organiseren om de jonge judoka’s bloot te stellen aan een echte wedstrijd. “Na het examen lijken ze er allemaal klaar voor te zijn”, geven zowel Platier als Fijneman aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram