woensdag 13 oktober 2021 08:46
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
26 november 2020

Gerrit Schotte wordt morgen rond negen uur vrijgelaten. Dat bevestigt zijn advocaat Lizaima Da Costa Gomez tegenover NU.cw. De voormalig premier werd tot drie jaar gevangenisstraf veroordeeld. Hij heeft dan tweederde van zijn straf uitgezeten.

Een voortijdige voorwaardelijke invrijheidsstelling waar Da Costa Gomez bij het Hof om verzocht had, werd eerder deze maand afgewezen. Als reden werd gegeven dat Schotte toch deze maand al naar huis zou gaan. Ook eerdere verzoeken om met een enkelband het laatste gedeelte van zijn straf thuis uit te zitten, werden verworpen.

Schotte werd in hoger beroep veroordeeld voor witwassen en ambtelijke corruptie. Naast de celstraf van drie jaar mocht Schotte zich vijf jaar niet verkiesbaar stellen. Ook minister kan hij niet meer worden vanwege de strenge screeningseisen.

Door wie Schotte opgehaald wordt uit de gevangenis en hoe groot zijn aanhang nog is, is onduidelijk. Partijleider van de door Schotte opgerichte partij MFK Pik Pisas zit thuis met corona.

Beeld: ANP

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram