maandag 11 oktober 2021 16:03
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
27 november 2020

Parlementariër Stephen Walroud (PAR) doet een beroep op alle andere fracties in het parlement om ook hun steun te geven aan de Landsverordening Uitzonderingstoestanden, zodat deze eindelijk als officiële wet aangenomen kan worden. Doen ze dit niet, dan zullen ze de verdere uitbraak van Covid-19 en alle komende sterfgevallen als gevolg van Covid-19 op hun geweten hebben, zo stelt hij.

Volgens Walroud is nu het moment van de waarheid aangebroken om een keuze te maken. Het is óf de noodwet óf alles op zijn beloop laten. Dit stelt de parlementariër in een persbericht.

Walroud legt uit dat de overheid over de juiste instrumenten moet beschikken om welke calamiteit of bijzondere situatie dan ook aan te kunnen pakken. De regering heeft de afgelopen maanden zeer veel behoefte gehad aan een noodwet, maar beschikte er niet over, aldus Walroud. Die is namelijk vanaf 2018 in behandeling en is nu eindelijk klaar voor stemming.

Walroud: "In deze tijden waar er een Covid-crisis heerst, kan het kabinet-Rhuggenaath zonder de noodwet simpelweg niet garanderen dat het aantal besmettingen op een acceptabel en handelbaar niveau blijft. Zeker gezien het gedrag van sommige groepen in onze samenleving, dat veel te wensen overlaat. Zo wordt het voor de autoriteiten steeds moeilijker om op te treden."

Met andere woorden óf de landsverordening uitzonderingstoestand wordt zo snel mogelijk van kracht óf we laten alles op z'n beloop. Mocht de keuze het laatstgenoemde zijn, dan zijn het alleen de sterksten die dat zullen overleven, zo stelt Walroud.

Beeld: Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram