woensdag 10 augustus 2022 03:11
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
25 november 2020

"Als we ons niet beter aan de maatregelen houden, dan komen we in een lockdown", zegt premier Eugene Rhuggenaath. "Doen we het niet zelf, dan zorgt het buitenland wel voor een lockdown."

Rhuggenaath doet de uitspraak woensdag tijdens een 'Verslag van de Dag' na het bekend worden van 105 nieuwe besmettingen. Het recordaantal besmettingen volgt na het testen van maar liefst 553 mensen de afgelopen 24 uur. Nooit eerder werden zoveel mensen in één etmaal getest.

Tijdens een emotionele toespraak riep Rhuggenaath burgers op tot het nemen van hun eigen verantwoordelijkheid. Hij werd hierin bijgestaan door epidemioloog Izzy Gerstenbluth. "Als het aantal besmettingen per dag zo hoog blijft en verder oploopt, zullen we het virus moeten afremmen en strengere maatregelen moeten nemen", aldus Gerstenbluth.

Rhuggenaath gaf als voorbeeld voor strengere maatregelen Plachi di Dia, waarbij bepaalde kentekens op bepaalde dagen mogen rijden, en een lockdown. "Het lijkt haast onvermijdelijk", aldus de premier.

Het aantal actieve besmettingen staat momenteel op 869. Er liggen tien mensen in het ziekenhuis.

One comment on “Rhuggenaath: laatste waarschuwing na recordaantal besmettingen”

  1. als ik de tekst tot mij door laar dringen dan kan ik alleen maar concluderen dat er een nieuwe totale lockdown komt. Onvermijdelijk! En dat is jammer want het is volstrekt onnodig. Kijk maar naar alle andere landen die ons zijn voorgegaan. Overal is de schade groter dan het resultaat rechtvaardigt. De vraag is dus: waarom?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram