zaterdag 27 februari 2021 02:04
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
6 november 2020

De Curaçao Tourist Board (CTB) meldt dat in oktober 13.556 bezoekers minstens één nacht hebben doorgebracht op Curaçao. Volgens het CTB is het voor het eerst sinds de geleidelijke opheffing van reisbeperkingen naar Curaçao dat er zo'n substantiële toename van het aantal overnachtingen is.

In de maanden juli, augustus en september van dit jaar waren de aantallen overnachtende bezoekers respectievelijk: 8.195, 9.227 en 10.418

In oktober werd het aantal toegestane toeristen van 10 duizend naar 20 duizend per maand verhoogd, waardoor Curacao 13.556 bezoekers heeft kunnen verwelkomen waarvan 94% uit Europa afkomstig waren.

Van die Europese bezoekers was 94% afkomstig uit Nederland, 11.979 in totaal. Dat is 24% minder dan oktober 2019.

Er zijn in oktober 358 bezoekers uit Duitsland geregistreerd.  Een daling van 81 procent ten opzichte van vorig jaar. Zestig procent van de Europese bezoekers verbleef in resorthotels (kleine, grote hotels en bungalowresorts), terwijl 40 procent in oktober in alternatieve accommodaties verbleef.

Een andere interessante indicator is het gemiddeld aantal nachten dat Europese bezoekers doorbrengt. In oktober was de gemiddelde overnachting per toerist 10,8 nachten, terwijl dat vorig jaar 8,9 nachten was. Dit is een stijging van 21% in het aantal nachten dat gemiddeld op het eiland wordt doorgebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram