zaterdag 27 februari 2021 01:59
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
6 november 2020

In het kader van de maand november waarin wereldwijd stilgestaan wordt bij huiselijk geweld, is deze week het National plan tegen huiselijk geweld en kindermisbruik gelanceerd. Het project heeft als titel #BONOTABOSO (Je Bent Niet Alleen).

De lancering werd gedaan door een aantal ministeries: het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn, het ministerie van Justitie, ministerie van Volksgezondheid, Natuur en Milieu en het ministerie van Onderwijs, Cultuur, Wetenschap en Sport.

Het plan is ontstaan door een samenwerking van bovengenoemde ministeries samen met onder meer: Amnesty International, PSI-Skucha-Mi, Bos di Hubentut, Stichting Slachtofferhulp Curaçao, Voogdijraad/CMK, Aliansa, Veiligheidshuis/AJJC, Telefòn pa Mucha i Hóben, CAFRA, SEDA, Famia Plania en Openbare Ministerie

Het nationaal plan tegen huiselijk geweld heeft naast bestrijding van misbruik ook als doel de bevolking voor te lichten over huiselijk geweld en kindermisbruik. Hierbij gaat het voornamelijk over welke traject er bewandeld moet worden en welke instanties benaderd kunnen worden als er iemand slachtoffer is van huiselijk geweld.

In november zullen er verschillende interactieve informatiesessies zijn via Facebook en zullen ook verschillende informatieve posts geplaatst worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram