maandag 8 maart 2021 14:35
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
3 november 2020

Eén van de Chippiehouders op Curaçao spant - met steun van bijna 100 andere Chippiehouders - een kort geding aan tegen telecombedrijf UTS. Maria van Os en haar medestanders eisen van UTS de nieuwe algemene voorwaarden te laten vervallen, omdat ze "onredelijk, onbillijk en nodeloos bezwarend zijn". Het kort geding dient 10 november om 9 uur.

In een persbericht zegt Van Os dat UTS op 1 september 2020 haar algemene voorwaarden voor Chippie Prepaid wijzigde. Belangrijkste verandering waar Van Os bezwaar tegen maakt, is de drastische verlaging van de periode waarin het beltegoed geldig is .

Gold in de oude voorwaarden een termijn van 60 dagen voor alle geuploade bedragen, in de nieuwe voorwaarden kan de consument met een upload van vijf gulden nog maar 15 dagen bellen, met een upload van 10 gulden nog maar 30 dagen, etc. UTS verhoogt daarmee volgens de klagers haar omzet met 200 tot 300 procent.

Maria van Os: “UTS dwingt de Chippiehouders nu om binnen een zeer korte periode steeds opnieuw beltegoed te kopen, anders kun je niet meer bellen, ook al heb je meer dan voldoende saldo op je simkaart. Ik heb voorbeelden van Chippiehouders die meer dan 100 gulden saldo hebben, maar toch elke 15 dagen gedwongen worden om vijf gulden te uploaden."

Het komt er volgens Van Os dus op neer dat je je aangeschafte beltegoed niet kunt gebruiken én je gedwongen wordt beltegoed te kopen wat je helemaal niet nodig hebt.

Alle Chippiehouders kregen op 31 juli een sms van UTS met een link naar de nieuwe algemene voorwaarden. Maria van Os nam tevergeefs contact op met UTS en schakelde vervolgens de Fundashon pa Konsumidó in. De Consumentenbond stuurde een brief naar UTS, maar deelde mede verder geen actie te ondernemen tegen UTS.

Van Os plaatste vervolgens een oproep op Facebook, waarop een groot aantal Chippiehouders zich aanmeldden. "De advocaat van de Chippiehouders doet het kort geding gratis, omdat ook zij de ernstige financiële consequenties voor een groot deel van de bevolking inziet", aldus Van Os.

One comment on “Chippieklanten spannen kort geding aan tegen UTS”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram