donderdag 4 maart 2021 14:20
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
3 november 2020

Het Outbreak Management Team (OMT) geeft vandaag het definitieve reisadvies aan de Ministeriële Commissie Covid-19, die besluiten neemt mede op basis van deze adviezen. Een negatief reisadvies zou betekenen dat vakantiereizen tijdens de kerstvakantie volledig afgeraden worden. Dit baart de lokale hotel-en toeristensector enorme zorgen.

De Nederlandse regering geeft om 19.00 uur (14.00 uur lokale tijd) een persconferentie waarin dit negatieve reisadvies naar alle waarschijnlijkheid zal worden uitgesproken. Het advies komt voort uit de angst dat Nederlanders het virus eventueel mee zouden nemen uit skigebieden.

Zoals eerder gemeld begrijpt de Nederlandse regering dat het advies een enorme impact zal hebben op de Curaçaose toeristische sector en de overige Caribische eilanden. Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties Raymond Knops: “De Coronacrisis zorgt ervoor dat we niet alle besluiten volstrekt autonoom kunnen nemen. We worden gedwongen bepaalde besluiten te nemen. Als er één iemand is die overtuigd is van de gevolgen van mogelijke maatregelen voor de Caribische delen van het Koninkrijk, dan ben ik het wel.”

Volgens Hans Slier van de Curaçao Hospitality And Tourisme Association (Chata) houdt de sector zijn hart vast. “Zo’n negatief reisadvies kan ‘desastreus’ uitpakken”. Slier verwacht dat wanneer deze maatregel van lange duur zal zijn, 50 tot 60 procent van de hotels en horecaondernemingen omvallen. Het gevolg hiervan zou zijn dat de economie van Curacao voor langere termijn ontwricht wordt en de werkloosheid op kan lopen tot 50 tot 60 procent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram