zondag 28 november 2021 14:05
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
29 oktober 2020

Aruba zal de grens met Venezuela voorlopig niet openen. In ieder geval niet zolang de coronapandemie beter onder controle is. Dat zegt de Arubaanse premier Evelyn Wever-Croes naar aanleiding van uitlatingen van president Nicolas Maduro van Venezuela.

Maduro sprak in de media de wens uit om de banden op verschillende terreinen waaronder transport, handel en communicatie met Aruba, Curaçao en Bonaire te herstellen.

"Zolang de pandemie zich voortzet, zal Aruba niet overwegen om het luchtruim tussen Venezuela en Aruba weer volledig te openen", aldus Wever-Croes. Als de COVID-19 uitbraak beter onder controle is, kan het grensoverleg worden hervat zodat op basis van de eerder gemaakte afspraken het grensverkeer gedeeltelijk kan worden hervat. "Zover zijn wij nu nog niet in Aruba", zegt de premier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram