woensdag 3 maart 2021 21:39
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
29 oktober 2020

“Als president Maduro zegt bereid te zijn om de banden met de ABC-eilanden weer te herstellen, is dat een gouden kans. En die moeten we met beide handen aangrijpen.” Dat zegt parlementariër voor politieke partij MAN Eugene Cleopa na het vernemen van de verklaring die de president van Venezuela gisteren gaf tijdens een persconferentie.

Daarin liet Maduro weten dat hij de verstoorde relatie met Aruba, Curaçao en Bonaire weer wil herstellen. Dat gebeurde nadat Robert Schuddeboom afgelopen dinsdag als nieuwe ambasadeur in Venezuela namens het Koninkrijk der Nerderlanden zijn geloofsbrieven had aangeboden.

Volgens Cleopa moet de Curaçaose overheid hier meteen werk van maken, zodat het zo snel mogelijk werkelijkheid wordt. “Venezuela heeft decennialang heel veel betekend voor Curaçao. Niet alleen vanwege de PDVSA als exploitant van onze raffinaderij, maar ook in andere economische aangelegenheden en de relatie in het algemeen”, aldus Cleopa.

De parlementariër noemt verder de grote bijdrage en invloed die Venezuela heeft gehad op het Curaçaose toerisme en de Venezolaanse barkjes die lange tijd voor de aanvoer van groente en fruit zorgden.  “Als vertegenwoordiger van het volk doe ik een beroep op de overheid om actie te ondernemen en hierbij rekening te houden met de belangen van Curaçao. En niet met de belangen van andere landen.”

One comment on “Cleopa: Bereidheid Maduro een gouden kans”

  1. Dit is echt niet te geloven zoveel domheid. Maduro verantwoordelijk voor de vlucht van honderdduizenden landgenoten naar de naburige landen, dagelijks sterven duizenden mensen aan honger, ondervoeding geen medicijnen niets.
    Zo’n statenlid is een schande voor het land Curacao!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram