zondag 3 juli 2022 22:22
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
22 oktober 2020

Fundashon di Ambulans (FKA) zal voor het einde van het jaar ondergebracht worden bij de holding Curacao Medical Center (CMC). Dat zegt bestuursvoorzitter Alvin Daal, topfunctionaris bij het ministerie van Justitie,

Deze overgang zal volgens Daal de tussenstap zijn naar volledige integratie in het CMC. Dit was de wens van het personeel en de vakbonden CBV en Abvo.  Dit zal kunnen leiden tot de mogelijkheid om meer verpleegkundigen over en weer in te kunnen zetten.

Daarnaast kan het ambulance personeel eenvoudiger meedoen aan trainingen en deskundigheidsbevorderingen en zorgt het ervoor dat het een besparing op kan leveren op de overheadkosten. Teven zullen administratieve werkzaamheden dan centraal door het CMC gedaan kunnen worden. “Eenmaal onder de holding is het gemakkelijker om daarna volledig te integreren in het CMC” verklaart Daal in het Antilliaans Dagblad.

De stichting Bureau Toezicht en Normering (SBTNO) zal adviseren over de aanpassingen van de stichting aan de normen van corperate governance.

Vervolgens kan de algemeen directeur en de Raad van Toezicht benoemd worden en het personeel kan dan in dienst genomen worden van de FKA. Op dit moment is er een interim managementteam dat bestaat uit een arts, HR-manager en een bedrijfskundige om leiding te geven aan zon 50 personeelsleden die voor FKA werkzaam zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram