zaterdag 18 september 2021 05:37
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
5 september 2020

Thuis een feestje organiseren is voorlopig niet meer toegestaan. De regering maakte vanochtend bekend dat er tien nieuwe besmetting met Covid-19 zijn. Voorlopig is het daarom niet toegestaan om thuis een grote groep mensen te ontvangen.

Volgens epidemioloog Izzy Gerstenbluth worden juist bij dat soort gelegenheden mensen besmet met het coronavirus. Verder adviseert de regering om een mondkapje te dragen als geen social distancing in acht kan worden genomen.

Premier Eugene Rhuggenaath zei tijdens een persconferentie dat bioscoopbezoek, naar de kerk gaan en een sport beoefenen nog steeds wordt toegestaan, maar de regering waarschuwt ervoor afstand te bewaren. Als het aantal besmettingen verder oploopt doordat mensen zich niet aan de regels houden, zullen de maatregelen verder worden opgeschaald. Dit houdt in dat voornoemde vrijetijdsbesteding niet meer wordt toegestaan.

Rhuggenaath en Gerstenbluth gaven hierover vanochtend een persconferentie. De Nederlandse gedeeltes zijn hieronder aangegeven.

Vragen in het Nederlands vanaf 34:46 tot 41:59 en van 1:01:16 tot 1:08:09.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram