vrijdag 12 augustus 2022 20:01
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
30 juli 2020

Kandidaat-Statenlid Shaheen Elhage (PAR) wil dat alle twintig Statenleden wordt bevolen hun medewerking te verlenen aan zijn toetreding de Staten. Dat is de eis van Elhage in een kort geding dat hij heeft aangespannen.

Ook het Land, de Staten als geheel en de Statenvoorzitter zijn gedaagd. Het verzoekschrift daartoe is gistermiddag door raadsheren Michael Bonapart en Shalten Hato ingediend. Dit moet volgens de advocaten op zo kort mogelijke termijn gebeuren, binnen 24 uur na het vonnis.

Elhage wenst per deurwaardersexploot te worden opgeroepen voor de behandeling en stelt dat de rechter indien gewenst ook alle gedaagden, de twintig Statenleden, kan oproepen.

De Staten moet volgens het verzoekschrift worden bevolen medewerking te verlenen aan de behandeling van de geloofsbrieven van Shaheen Elhage en meewerken met de voorzitter die uit haar midden een commissie instelt die de geloofsbrieven behandelt.

Beeld: Antilliaans Dagblad

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram