vrijdag 5 juli 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Het Curaçaos voetbalelftal onder leiding van Dick Advocaat is er zaterdagavond wederom in geslaagd de winst te pakken, tegen Aruba dit keer. Het buureiland werd met 0-2 verslagen.

De wedstrijd vond plaats in het Trinidad Stadion in Oranjestad. Eloy Room mocht zichzelf weer eerste keeper noemen en ook Sherel Floranus, Joshua Brenet en Leandro Bacuna stonden in de basis. Pas in de tweede helft, in de 58e minuut, wist Juninho Bacuna de score te openen. Xander Seferina maakte het af in de slotfase: hij maakte in de 96e minuut de 0-2.

Woensdag wist het elftal al te winnen van Barbados, tijdens de thuiswedstrijd in het Ergilio Hato Stadion. Daar wonnen de mannen in het blauw-geel met ruime cijfers: 4-1.

Met twee keer winst leidt Advocaat met zijn team in poule C. Daarmee is een eerste stap gezet naar een mogelijke deelname voor Curaçao aan het WK 2026. De komende periode worden er Nations League-wedstrijden gespeeld. Pas volgend jaar juni gaan de duels om WK-kwalificatie verder, met de eilanden Saint Lucia en Haïti als tegenstanders.