donderdag 18 juli 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

De eerste officiële slag van de vijf gulden herdenkingsmunt ‘Afscheid Naf’ vond donderdag plaats. De munt werd geslagen bij de Koninklijke Nederlandse Munt in Nederland. Dat maakt de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten bekend.

Op de zilveren herdenkingsmunt staan alle vogels die op de Nederlands-Antilliaanse biljetten zijn afgebeeld: de kolibrie, de flamingo, de Andes mus, het suikerdiefje en de Caribische spotlijster. Ook staat op de munt de tekst ‘Vaarwel NAf – Farewell Naf – Ayó Naf’. 

Van de afscheidsmunt worden ook vijf gulden muntstukken van circulatiekwaliteit geslagen. De herdenkingsmunt gaat eind deze maand in de verkoop.

De afscheidsmunt is het laatste exemplaar dat voor Curaçao en Sint-Maarten wordt geslagen.

Laat de eerste reactie achter