vrijdag 24 mei 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

De Nederlandse atletiekselectie, inclusief Curaçaoënaars, is woensdag vanaf Hato naar Nassau op de Bahama’s gevlogen voor het Wereld Kampioenschap Estafette. Zaterdag en zondag wordt er tijdens het WK gestreden voor de wereldtitel in de estafettes op de vier keer 100 meter en de vier keer vierhonderd meter. 

De Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie maakte dinsdag de samenstelling van TeamNL bekend. Tot de selectie behoren zes Curaçaose atleten, waaronder Churandy Martina, Hensley Paulina, Liemarvin Bonevacia. Ook Taymir Burnet, Terrence Agard en Ramsey Angela zijn in het team opgenomen. 

Op het WK Estafette proberen atleten een overwinning te behalen zodat ze kunnen deelnemen aan de Olympische Spelen in Parijs in juli dit jaar.

Het mannenteam van Nederland voor de vier keer 100 meter bestaat uit Martina, Paulina, Burnet, Nsikak Ekpo, Xavi Mo-Ajok en Onyema Adigida. Voor de vier keer 400 meter bestaat de selectie uit Liermarvin Bonevacia, Terrence Agard, Ramsey Angela, Isayah Boers, Eugene Omalla, Isaya Klein Ikink en Nout Wardenburg.

Het vrouwenteam dat voor Nederland uitkomst voor de vier keer 100 meter bestaat uit Marije van Hunenstijn, Tasa Jiya, Minke Bisschops, N’Ketia Seedo en Naomi Sedney. De vier keer 400 meter estafetteploeg bestaat uit Lieke Klaver, Femke Bol, Cathelijn Peeters, Myrte van der Schoot, Eveline Saalberg, Lisanne de Witte en Madison Mulder.