zondag 26 mei 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Voetballer Joshua Brenet is vrij om van nationaal team te veranderen. Dat blijkt uit gesprekken die de voorzitter van Federashon Futbòl Kòrsou (FFK) en de FIFA hebben gevoerd. 

Brenet kwam in 2016 uit voor het Nederlands elftal in vriendschappelijke wedstrijden tegen België en Luxemburg. De voetballer speelde onder andere bij PSV, Hoffenheim, Vitesse en FC Twente, maar werd op non-actief gezet omdat hij betrokken was bij verkeersovertredingen zonder in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. 

Griffith is van mening dat Brenet een tweede kans verdient. “Daarom daarom hebben we dit proces in gang gezet, zodat hij onderdeel zou kunnen worden van ons nationale team.” Het is nu aan bondscoach Dick Advocaat om te beslissen of hij de speler wil opnemen in de selectie.

Brenet is sinds 14 mei vrij om van nationaal team te veranderen. 

Beeld: Federashon Futbòl Kòrsou

Laat de eerste reactie achter