zondag 19 mei 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Illegale prostitutie schaadt Curaçao op verschillende manieren. Dat stelt het ministerie van Justitie naar aanleiding van een artikel van ochtendkrant Vigilante over de toename van illegale prostitutie op het eiland. 

Het ministerie benadrukt dat bij aanwijzingen of vermoedens van mensenhandel, dit onmiddellijk aan de politieautoriteiten moet worden gemeld. Daarnaast zegt Justitie dat er veel mensen naar Curaçao komen om legaal te werken, maar velen van hen komen bij mensen terecht die misbruik van ze willen maken. 

Vigilante meldde vorige week dat door de opening van grenzen met Venezuela en een toename van lijnvluchten tussen het Zuid-Amerikaanse buurland de illegale prostitutie op Curaçao is toegenomen. Vrouwen zouden hun intrek nemen in appartementen in wijken rondom het vliegveld en vanuit daar online hun diensten aanbieden.