vrijdag 24 mei 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag 2,5 en 3 jaar gevangenisstraf geëist tegen Emsley Tromp, oud-directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (voorheen de Centrale Bank Nederlandse Antillen, red.) en René ‘Rennie’ Lourents, voormalig vicepresident. Dat maakt het OM via een persbericht bekend.

Daarnaast wordt een beroepsverbod van 5,5 jaar en 6 jaar geëist tegen Tromp en Lourents. De mannen worden verdacht van omkoping, witwassen en het vervalsen van papieren. Het OM is van mening dat zij zich mede dankzij hun posities, hebben verrijkt en schuldig hebben gemaakt aan strafbare feiten. 

De TBO heeft medio mei 2019 huiszoeking gedaan in de woning van Lourents, waar onder andere administratie, computers en telefoons in beslag werden genomen. De huiszoeking werd gedaan in de zaak ‘Hercules’, die zich richt op het witwassen van geld in een kledingbedrijf door papieren te vervalsen. Lourents was van 2009 tot ongeveer 2011 directeur van meerdere kledingzaken van Tromps voormalige partner. 

Het gaat om twee bedragen, één van 400 duizend dollar en één van 2,1 miljoen dollar die zij zouden hebben moeten opnemen. Zo werden vermeende uitgaven van de modezaken gedekt en documenten vervalst. De bedragen werden overgeboekt naar de pensioenrekeningen van Tromp.

De rechter doet later uitspraak.

1 reactie

Plaats een reactie