woensdag 21 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Vanwege de slechte weersomstandigheden zijn donderdag de scholen op Sint Maarten gesloten. Het besluit werd genomen na overleg tussen de nationale rampencoördinator/brandweercommandant Clive Richardson van het Bureau Rampenbeheer (ODM), demissionair premier Silveria Jacobs en verschillende ministeries.

Hoewel bedrijven open bleven, deed de regering een oproep aan automobilisten en bewoners om voorzichtig te zijn en overstromingsgevoelige gebieden te mijden. Tevens werden het aangeraden plaatsen waar vaak rotsverschuivingen plaatsvinden, te vermijden en niet de weg op te gaan.

Eigenaren van kleine vaartuigen, zwemmers en strandtenthouders kregen het advies om voorzichtig te zijn.

Een storing veroorzaakte zware bewolking, regenbuien, windstoten en onweersbuien. Sommige gebieden, zoals de Zagersgut Road, Bush Road, Cost U Less en de Wellington Road, werden getroffen door overstromingen. Als maatregel om het water in goede banen te leiden en te voorkomen dat omliggende gebieden onderlopen, zijn de overstromingssluizen verlaagd.

Laat de eerste reactie achter