woensdag 21 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Bonaire trekt veel nieuwe toeristen aan. Dat zegt Tourism Corporation Bonaire op basis van de laatste cijfers (TCB). De toeristenorganisatie zegt dat 44 procent van de bezoekers in januari het eiland voor het eerst bezocht. 

“Dat geeft aan dat Bonaire succesvol is in het aantrekken van nieuwe reizigers”, aldus TCB. 56 procent van de bezoekers waren terugkerende reizigers. Nederlandse bezoekers blijven de grootste groep met 47 procent van het totaal, gevolgd door zon- en duikaanbidders uit de Verenigde Staten met 29,3 procent. 

Het toerisme op Bonaire heeft volgens TCB een goede eerste maand achter de rug. In januari overnachtten 16.905 toeristen op het eiland. Dat is 2,55 procent meer dan in januari 2023. 

Het bezoekersaantal is aanzienlijk gestegen ten opzichte van de periode voor de coronapandemie. In januari 2019 telde het eiland nog 14.800 toeristen.