woensdag 21 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Kunnen we, als we ernstig ziek zijn, nog wel met spoed naar Curaçao of Aruba gebracht worden? Dat was de vraag die aan de orde kwam in het programma ‘Op de Klippen’ dat op zaterdag 3 februari vanuit Club Trocadero op Mega HitFM in Kralendijk werd uitgezonden. Het antwoord daarop is: Ja, maar je kan het beste ervoor zorgen dat je dan echt in levensgevaar bent.

Het verhaal waarom ziekenhuis Fundashon Mariadal perse met een air ambulance die geen vergunning heeft, wil vliegen tussen de ABC-eilanden, wordt steeds ingewikkelder. Daarom hebben een aantal vertegenwoordigers van de media op Bonaire een brief met 13 vragen gestuurd aan de Inspectie Gezondheidszorg. Mede-presentator Martijn, die de brief ook heeft ondertekend, vertelt erover

Eilandsraadsgriffier Arjen de Wolff kwam ook ter sprake. Hij maakte in de uitzending van Op de Klippen, twee weken eerder, een opmerking over de bevolking van Saba. Die opmerking viel niet bij iedereen op het eiland in goede aarde. Ook M21-leider Daisy Coffie was niet te spreken over het incident. De makers van Op de Klippen hadden er ook een mening over en waren het daarbij niet altijd met elkaar eens.

Coffie kwam onder andere vertellen over de laatste ontwikkelingen rondom de besprekingen over de wetten ‘Wolbes en Finbes’. De Eilandsraad en het Bestuurscollege zullen naar Nederland vliegen voor de gesprekken met demissionair staatssecretaris Alexandra van Huffelen (D66).

Wie ook veel vliegen zijn de piloten van het toestel dat momenteel luchtfoto’s maakt van het eiland. Zij vertellen over hun werk en hoe ze met een klein tweemotorig propellertoestel de tocht van Nederland naar Bonaire gemaakt hebben.Gasten: Daisy Coffie, Yoeri Slagboom en Malou Dado. Redactie en gastpresentatie: Judith Brekelmans. Samenstelling en presentatie: Michiel van Bokhorst en Martijn Hisschemöller.

Luister de Podcast hier.