woensdag 21 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

De rechter heeft woensdag in hoger beroep de gevangenisstraf van voormalig parlementslid Frans Richardson uit Sint Maarten verhoogd. Daarnaast werd de lengte van het verbod om zich verkiesbaar te stellen verhoogd naar vijf jaar. Dat maakt het Openbaar Ministerie (OM) van Sint Maarten via een persbericht bekend.

Richardson is veroordeeld tot 20 maanden gevangenisstraf. Het oud-parlementslid werd schuldig bevonden aan corruptie, omkoping en belangenverstrengeling in de zaak Aquamarine II, met betrekking tot de bouw van het Bureau Telecommunicatie en Post (BTP) gebouw en het onderhoudscontract ervan. 

Ook moet de politicus 192.690 gulden betalen aan de misdaadfondsen als restitutie voor onrechtmatig verkregen winsten tijdens zijn parlementaire ambtstermijn.