woensdag 21 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Het Sint Maartense Statenlid Rolando Brison treedt af als partijleider. Dat laat het bestuur van de United People’s Party (UPP) weten. 

In zijn afsluitende boodschap als partijleider, stelt Brison dat hij trots is op de prestaties van de UPP, ondanks de vele uitdagingen. Hij moedigt de partij aan om de verkiezingsuitslag te evalueren en open te blijven staan voor samenwerking met andere entiteiten en partijen.

Na de onlangs gehouden parlementsverkiezingen op 11 januari jongstleden, waarbij de UPP de tweede grootste partij bleef, heeft demissionair minister van Volksgezondheid, Sociale Ontwikkeling en Arbeid (VSA), Omar Ottley, de rol van UPP-leider op zich genomen. 

Nu.cw schreef in maart 2023 eerder over Brison, die toen in opspraak was omdat hij werd aangehouden door het Recherche Samenwerkingsteam op Sint Maarten. Er werden destijds huiszoekingen verricht in de woning van het Parlementslid en zijn werkplek in het Parlementsgebouw in Sint Maarten. Brison werd ervan verdacht steekpenningen te hebben aangenomen en misbruik te hebben gemaakt van zijn functie.