vrijdag 12 juli 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) heeft 30 procent van de goudvoorraad verkocht. De opbrengsten zijn belegd in Amerikaanse staatsobligaties. Dat maakt de CBCS via een persbericht bekend. 

Door het verkopen van een deel van de goudvoorraad van Curaçao en Sint Maarten kan de bank naar eigen zeggen beter omgaan met financiële tegenslagen. Het geld dat de bank heeft verdiend met de verkoop van het goud, is met goedkeuring van Curaçao en Sint Maarten toegevoegd aan de spaarpot van de CBCS. Bovendien heeft de verkoop van het goud volgens de CBCS geen invloed op de totale hoeveelheid reserves. 

“Voorafgaand aan de verkoop was de capaciteit van de CBCS om operationele verliezen op te vangen nul, wat betekent dat, overeenkomstig het Statuut van de Bank, de Landen onmiddellijk haar kapitaal moesten aanvullen bij enige financiële tegenvaller”, verklaart CBCS-president Richard Doornbosch.

Daarnaast heeft de verkoop geen impact op de waarde van de lokale munteenheid die gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar.

In totaal zijn 125.000 van de 420.394.993 fine troy ounces verkocht.