woensdag 21 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Surinamers weten Curaçao steeds vaker te vinden als vakantieland. Dit blijkt uit cijfers van het Surinaamse databedrijf Corestats. De resultaten van het onderzoek laten zien dat Curaçao voor Surinamers het populairst is onder alle landen in het Caribisch gebied. 

Volgens Amigoe deden 1282 inwoners van Suriname mee aan het onderzoek. Dertien procent daarvan blijkt van de Curaçaose wateren en stranden te houden, want zij kozen voor Curaçao als beste vakantieland. Zes procent van de deelnemers verkozen Aruba boven de andere eilanden. 

Opvallend is dat Frans Guyana, Brazilië en Guyana, de landen die om Suriname heen liggen, verre van populair zijn bij de Surinamers. Amerika wordt in verhouding ook regelmatig bezocht, al is dat vaak voor familiebezoeken.