zondag 21 april 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Curaçao heeft internationale erkenning gekregen als kandidaat-lid van de internationale hockeyfederatie (FIH). Volgens Diederik van Buuren, voorzitter van de Curaçaose hockeybond, is dit een cruciale mijlpaal voor de hockeysport van het eiland. Dit meldt de Hockeybond Curacao (CHF).

De Curaçaose hockeybond wil de doelstellingen van naamsbekendheid in de komende periode verder ontwikkelen. Verder moeten er ook stappen worden gemaakt in het herzien van de statuten en moet er worden ingezet op de volgende generatie, namelijk de jeugdspelers. 

Ondanks de uitdagingen, zoals de afnemende populariteit na de coronapandemie, zijn Van Buuren en secretaris van de bond Derk de Wolf optimistisch om het eiland internationaal op de kaart te zetten. Ze doelen hierbij op een serieuze status in de mondiale hockeygemeenschap.

Met plannen voor nieuwe velden en lopende gesprekken met mogelijke sponsors, staat de bond aan het begin van een vrij radicale omslag. “De ultieme droom is niet alleen deelname aan internationale toernooien, maar ook het bevorderen van hockey op Curaçao, met als doel een blijvende positieve impact op de sport op het eiland. 

Met plannen voor nieuwe velden en lopende gesprekken met potentiële sponsors, staat de federatie aan het begin van een transitiefase. “Als alle documenten worden goedgekeurd door de FIH, dan kan Curacao volgend jaar al volwaardig lid zijn”, aldus De Wolf.