zondag 21 april 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Bij een adres aan de Kaminda Hensley ‘Ban Ban’ Meulens is een flinke hoeveelheid vuurwerk gestolen. Dat maakt het Korps Politie Curaçao (KPC) bekend.

De inbraak vond ’s ochtends vroeg plaats op tweede kerstdag. Het vuurwerk lag in een container opgeslagen. De dieven hebben volgens de politie een flinke hoeveelheid vuurwerk buit weten te maken.

“Afgezien van het feit dat het een strafbaar feit is omdat het om inbraak en diefstal gaat, is het ook gevaarlijk omdat het niet bekend is met welk doel het vuurwerk elders wordt opgeslagen. Het komt ook voor dat dieven die vuurwerk stelen, niet de juiste voorzorgsmaatregelen nemen voor de opslag”, aldus de politie.

De politie doet een oproep aan de eigenaren van vuurwerkverkooppunten om voorzorgs- en veiligheidsmaatregelen te nemen om te voorkomen dat diefstal gemakkelijk plaatsvindt op hun opslagplaats(en) voor vuurwerk. Daarnaast vraagt de politie om geen gestolen vuurwerk te kopen, omdat mensen dan een strafbaar feit begaan.

Het KPC zegt dat vuurwerkdiefstal de laatste jaren regelmatig voorkomt.

Beeld: kPC