zondag 21 april 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

De ministerraad heeft ingestemd met het wetsvoorstel van staatssecretaris Alexandra van Huffelen (D66) van Koninkrijksrelaties en Digitalisering voor invoering van het Burgerservicenummer (BSN). Daarnaast werd er ook ingestemd met inlogmiddelen van de digitale overheid in Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Dat werd vrijdag tijdens de ministerraad bekendgemaakt.

Het voorstel regelt dat de bijna 29.000 inwoners van Bonaire, Sint Eustatius en Saba een BSN krijgen. Met het BSN hebben mensen een uniek persoonsnummer waarmee ze zich bij overheidsorganisaties kunnen identificeren.

“Het beschikken over een uniek en persoonsgebonden nummer, zoals het Burgerservicenummer gaat het leven op Bonaire, Sint Eustatius en Saba gemakkelijker maken”, aldus staatssecretaris Van Huffelen:

Het wetsvoorstel wordt nu voor advies aan de Raad van State voorgelegd. Het wetsvoorstel wordt waarschijnlijk medio 2024 aan de Tweede Kamer aangeboden.