maandag 15 april 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

De eerste vlucht van Surinam Airways (SLM) naar Miami via Curaçao en Aruba is maandagavond aangekomen op Curaçao International Airport. Bij aankomst op de luchthaven ontving het vliegtuig de traditionele watersaluut.

SLM gaat drie keer per week naar Miami vliegen via Curaçao en Aruba, op maandag, woensdag en vrijdag. De vluchten zullen worden uitgevoerd met een Boeing 737-800 vliegtuig met een capaciteit van 150 stoelen. 

“De verbinding door SLM zorgt voor nieuwe mogelijkheden voor toeristen uit Miami en andere steden in de Verenigde Staten om Curaçao te verkennen. De directe vluchten van SLM verbeteren niet alleen de reismogelijkheden voor internationale bezoekers, maar ook voor de lokale bevolking van Curaçao”, aldus het Curaçao Tourist Board.

Bij de welkomstceremonie waren ministers Ruisandro Cijntje (PNP) van Economische Ontwikkeling (MEO) en Charles Cooper (MFK) van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning om een toespraak te houden. Ook Steven Gonesh, de CEO van SLM, hield een toespraak.

Beeld: Curaçao Tourist Board