maandag 15 april 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

De minister van Transport, Communicatie en Toerisme van Suriname (TCT), Albert Jubithana (ABOP), heeft woensdagochtend samen met minister Charles Cooper (MFK) van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning een Memorandum (MoU) of Understanding getekend.

De MoU houdt in dat de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) Curaçao mag aandoen en vanuit het eiland mag doorvliegen naar andere bestemmingen zoals Miami.

Steven Gonesh, waarnemend directeur van SLM zegt dat de prijzen van de vluchten all-in zijn. Ook de koffers zijn in de prijs opgenomen. Daarnaast zegt Gonesh dat de maatschappij er alles aan doet om de reiservaring voor mensen zo optimaal mogelijk te maken. Op de vluchten naar Miami zal de ‘Surinaamse keuken’ geserveerd worden. 

De vluchten vertrekken vanaf 18 december. Binnen nu en drie maanden start het wervingsproces zodat er ook cabin crew uit Curaçao en Aruba op de vlucht aanwezig is. 

Nu.cw bracht een bezoek aan het Surinaamse consulaat in Zeelandia en ging in gesprek met Jubithana en Gonesh over de nieuwe verbinding tussen Suriname en Miami, via Curaçao en Aruba.