zondag 21 april 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

De politie heeft maandag een persoon gearresteerd wegens rijden onder invloed. Dit gebeurde tijdens de eindejaarsactie van de politie, genaamd ‘Fin di aña sin zanzaña’, oftewel: Einde van het jaar zonder gedoe. Dit schrijft Korps Politie Curaçao. 

De grote controle vond plaats aan de Dominico ‘Don’ Martina Boulevard. De actie was een samenwerking tussen de politie, het Vrijwilligers Korps Curaçao en de Curaçaose militie. In totaal zijn er 297 voertuigen door de controlepost gegaan, waarvan 72 voertuigen er zijn uitgepikt en daadwerkelijk gecontroleerd zijn. 

36 bestuurders kunnen hun portemonnee trekken, omdat ze op de bon zijn geslingerd. Daarnaast zijn er vijf personen staande gehouden, omdat de politie hen wilde controleren. Drie bestuurders moesten hun auto afstaan, al wordt niet bekendgemaakt om welke reden. 

De politie laat weten dat deze acties vaker zullen plaatsvinden in de aanloop naar het einde van het jaar.