donderdag 30 november 2023
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Een groot deel van de wekelijkse uitzending van het nieuws- en actualiteitenprogramma op de Bonairiaanse radiozender Mega Hit FM, was dit keer gereserveerd voor de komende Tweede Kamerverkiezingen. De hoofdgast aan de tafel in Club Trocadero was dit keer Jaap Kos.

Als onafhankelijk lid van het Kiescollege van Bonaire volgt Kos de politiek in Den Haag op de voet. Op verzoek van de makers van Op de Klippen heeft hij de verkiezingsprogramma’s van alle partijen gelezen die dit keer aan de verkiezingen meedoen. Zijn focus was daarbij: Welke partij besteedt in haar programma de meeste aandacht aan Caribisch Nederland? Voor hem kwam daarbij een duidelijke winnaar uit de bus.

Via de telefoon was ook Attje Kuiken (PvdA) in het programma te gast. Ze is sinds het samengaan met GroenLinks niet langer meer de fractievoorzitter van de PvdA en ze heeft aangegeven dat ze straks niet in de Tweede Kamer zal terugkeren. Wat ze wel gaat doen is nog niet helder, maar ze had wel een zeer duidelijk antwoord op de vraag of ze te porren is voor de functie van staatssecretaris Koninkrijksrelaties. 

Elly Rojer van Zorg en Jeugd Caribisch Nederland en Femke Frankaert van de Voogdijraad waren ook duidelijk. Zij zijn bezig met de jaarlijkse week tegen kindermishandeling en hadden daar een hoop over te vertellen. Dit jaar staat psychische verwaarlozing centraal. Het werd een bijzonder gesprek, waarbij ook de anderen aan tafel het niet schuwden om persoonlijke ervaringen in dit opzicht te delen. 

Gasten: Jaap Kos, Attje Kuiken, Elly Rojer en Femke Franckaert.

Redactie: Judith Brekelmans.

Samenstelling en presentatie: Michiel van Bokhorst en Martijn Hisschemöller.

Luister de Podcast hier.

Laat de eerste reactie achter