donderdag 30 november 2023
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

De apotheken op Curaçao uiten zorgen over een langdurig bestaand financieel tekort als gevolg van een vastgestelde vergoeding. Momenteel krijgen botika’s zeven gulden per receptregel en dat bedrag is onveranderd de afgelopen vele jaren. Dat meldt het Antilliaans Dagblad.

De Vereniging van Apotheek Eigenaren (VAE) plant acties om het onderwerp onder de aandacht te brengen bij de regering. De klacht richt zich op de Sociale Verzekeringsbank (SVB) die de medicijnvergoeding niet aanpast terwijl de kosten stijgen. 

De apotheken, in totaal 31, eisen een herziening van de vergoeding die al twee decennia gelijk blijft, ongeacht of het om goedkope of dure medicatie gaat. De vergoeding zou het dubbele van het huidige tarief moeten zijn.

Eerdere verzoeken aan de overheid voor een aanpassing werden niet opgevolgd. De VAE benadrukt de noodzaak voor een herziening sinds 2001 en wijst op een gebrek aan erkenning voor hun essentiële farmaceutische diensten.

Laat de eerste reactie achter