vrijdag 23 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

De hoofdredacteur van de Knipselkrant Curacao, Nardy Cramm, heeft een rechtszaak gewonnen die werd aangespannen door Cyberluck Curaçao. De rechtszaak ging over een publicatie die Cramm deed over het online gokbedrijf.

De publicatie was een onderschrift bij een foto waarin stond dat er bij Cyberluck illegale sublicenties worden afgegeven voor het beheren van buitengaatse hazardspelen. Cyberluck vond deze uitspraak misleidend en onjuist, waardoor ze Cramm voor de rechter sleepten. 

Volgens de rechter kreeg Cyberluck gelijk, omdat de informatie niet juist was. Cramm moest de twee berichten in een eerdere rechtszaak rectificeren. 

Toch besloot de Hoge Raad anders, namelijk dat de uitspraken van Cramm onder vrijheid van meningsuiting vallen. Daarnaast oordeelde de Hoge Raad dat het afgeven van sublicenties inderdaad illegaal is, waardoor Cramm het onderschrift onder de twee berichten gewoon mocht plaatsen. 

Cyberluck ging in cassatie, maar dat werd verworpen. Cramm en daarmee de Knipselkrant komen als sterkste uit de strijd.