dinsdag 30 mei 2023 11:18
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
28 april 2023

Kunstenares Ellen Spijkstra kreeg dit jaar de Cola Debrot-prijs uitgereikt voor haar bijdragen aan de kunstscene van Curaçao, dat maakte minister Sithree van Heydoorn (MFK) van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur & Sport (OWCS) bekend. 

De kunstenares is keramist en fotograaf. Haar werk exposeerde ze in binnen- en buitenland. Naast dat ze bezig was met haar eigen kunst, droeg ze bij aan de ontwikkeling van andere kunstenaars en gaf ze tot 2012 cursussen in haar eigen keramiekstudio Girouette.

De Cola Debrotprijs wordt ieder jaar uitgereikt aan organisaties of mensen die uitblinken in vakgebieden kunst, cultuur, architectuur of wetenschap. Het is de hoogste Curaçaose onderscheiding en wordt jaarlijks op de geboortedag van dichter, schrijver en minister Cola Debrot uitgereikt. 

De prijs bestaat uit een gouden speldje dat een oranjeappel voorstelt, een oorkonde en 5.000 gulden.

Beeld:Ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur & Sport
-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram