dinsdag 30 mei 2023 11:19
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
26 april 2023

De VVD is verbijsterd over de vraag van minister van Financiën Javier Silvania (MFK), naar de mogelijkheid om de belasting die Curaçao schuldig is aan Nederland kwijt te schelden. Het gaat om schulden die zijn gemaakt in 2017 en de jaren ervoor.

Het onbegrip komt vooral doordat Silvania opnieuw vraagt om geld, om daarmee hervormingsprojecten te realiseren op Curaçao. Kamerlid Roelien Kamminga (VVD) vroeg aan Staatssecretaris Alexandra van Huffelen (D66) of zij in gesprek wil gaan hierover met de Curaçaose regering. Volgens het Antilliaans Dagblad vindt Kamminga het terugbetalen van de belastingschulden een mooie kans voor het eiland om de begroting op orde te brengen.

Daarbij komt kijken dat het College financieel toezicht aangeeft dat de normen uit de Rijkswet financieel toezicht nog lang niet zichtbaar zijn in de Curaçaose begroting. De vraag is nu of het voorstel om de belastingschulden kwijt te schelden helpt, om Curaçao financieel weer op de rit te krijgen. 

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram