zondag 25 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

De 29-man uit Den Haag die op Tweede Kerstdag een fataal ongeluk in Rotterdam veroorzaakte, wordt verdacht van drievoudige doodslag. Dat maakte het Openbaar Ministerie donderdag bekend bij het begin van de behandeling van de zaak.

Het ongeluk werd een jong gezin, afkomstig uit Curaçao, fataal. De verdachte had driemaal de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken. Daarnaast zou hij met hoge snelheid door rood zijn gereden.

Volgens de officier van justitie wees onderzoek uit dat de bestuurder 133 kilometer per uur zou hebben gereden. Die snelheid was vlak na de botsing gemeten. Mogelijk reed de verdachte 600 meter voor de plek waar het ongeval plaatsvond, 176 kilometer per uur, waar hij eigenlijk maar 50 mocht.

De verdachte geeft aan zich niets van het ongeluk te kunnen herinneren. Een reconstructie moet bewijzen wat er precies is gebeurd die nacht.