vrijdag 23 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Gouverneur Lucille George-Wout legde de focus in haar kersttoespraak op de samenwerking van de Curaçaose bevolking. “Vooruitgang vergt inspanning,” zo sprak Gouverneur Lucille George-Wout uit tijdens haar kersttoespraak.  

“We zijn een klein eiland met beperkte capaciteit. En toch moeten we onze schouders eronder zetten en op zoek gaan naar de mogelijkheden voor samenwerking”, aldus George-Wout. De Gouverneur benadrukt dat de Curaçaose veerkracht zal helpen bij de zoektocht naar wat het volk met elkaar deelt. “Zelfs met de wetenschap dat we het over een onderwerp niet eens zullen worden.”

George-Wout bedankt de Curaçaoënaar voor het draaiende houden van het eiland, ondanks de verschillende uitdagingen die er zijn. In haar toespraak stond ze stil bij de naweeën van de pandemie, het economische herstel, de gevolgen van de oorlog in Oekraïne en de gevolgen van klimaatverandering. 

Daarnaast sprak de Gouverneur over het aankomende herdenkingsjaar van het slavernijverleden. “De Nederlandse regering ziet de excuses als eerste stap op weg naar het vergroten van de kennis en bewustwording over het verleden. Gelukkig zie ik de bereidheid ook aan deze zijde.”