vrijdag 23 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

De Colombiaanse vliegtuigmaatschappij Sarpa zal vanaf half januari niet meer naar Aruba vliegen. Sinds 2021 vloog Sarpa reizigers tussen de Colombiaanse steden Barranquilla en Medellín naar de Reina Beatrix luchthaven van Aruba. De laatste vlucht naar Aruba zal 10 januari 2023 zijn. Dat meldt Luchtvaartnieuws. Ook de vluchten naar Curaçao zullen vanaf januari verdwijnen. 

De Colombiaanse luchtvaartmaatschappij zou de vluchten schrappen omdat het door de hoge kosten, een lage bezettingsgraad en toegenomen concurrentie niet meer haalbaar zou zijn. Volgens Luchtvaartnieuws komt het nieuws van Sarpa onverwachts. De luchtvaartmaatschappij zou twee weken geleden nog aangekondigd hebben door te gaan met de vluchten.

Sarpa was de eerste vliegtuigmaatschappij die begon met vliegen tussen Colombia en Aruba. Nadat luchtvaartmaatschappijen Avianca en Wingo de route ook oppakten, zorgde het aanbod vluchten naar de Reina Beatrix luchthaven voor een overaanbod en een druk op de ticketprijzen. Met de verdwijning van Sarpa zullen de vluchten nu alleen worden aangeboden door Avianca en Wingo. 

Beeld: Sarpa