woensdag 7 december 2022 21:58
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
15 november 2022

Het Gemeenschappelijk Hof van Curaçao heeft tijdens een werkbezoek aan Nederland concrete afspraken gemaakt met verschillende bewindspersonen. Dat laat president van het hof Mauritsz de Kort weten. Verder is er tijdens het werkbezoek geëvalueerd over het laatste bezoek aan het Caribisch Gebied.

De Kort bracht samen met de bestuurssecretaris André Lievaart een werkbezoek aan de Nederlandse minister voor Rechtsbescherming Franc Weerwind (D66) en Staatssecretaris voor Koninkrijksrelaties en Digitalisering Alexandra van Huffelen (D66). Daarnaast werd er ook een bezoek gebracht aan de Hoge Raad, de Raad van State en de Centrale Raad van Beroep.

Volgens De Kort zijn er concrete afspraken gemaakt met de verschillende bewindspersonen. Zo is het volgens hem belangrijk om een extra griffier en rechter te introduceren op Bonaire. “Als gevolg van de toename van het aantal strafzaken”, aldus de president van het hof. De Kort zegt dat Weerwind de introductie begrijpt en verdere acties zal ondernemen, wat de acties zijn is niet bekend. Daarnaast sprak De Kort met Van Huffelen over ontbrekende wetten op de BES-eilanden.

Met het werkbezoek aan Nederland is ook het laatste bezoek aan het Caribisch gebied geëvalueerd. De Kort meldt dat er in een week 36 hoger beroepszaken op verschillende eilanden zijn behandeld. “Toen ik in Nederland was heb ik met dit team van rechters een evaluatie gehouden hoe hun werkzaamheden beter gefaciliteerd kunnen worden”, aldus De Kort. Bij het bezoek aan de Centrale Raad van Beroep werd de onlangs benoemde Marlies Wolfrat beëdigd als plaatsvervangend lid van het hof.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram