woensdag 7 december 2022 19:22
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
15 november 2022

Meerdere wijken op Curaçao melden een toename van de grote Afrikaanse reuzenslak. In de wijken Cabo Verde en Boka Sami werden meerdere slakken gezien. Een woordvoerder van het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) zegt tegen NU.cw dat de slakken niet giftig zijn.

Wel kan de slak ziektes met zich meebrengen en aan mensen overbrengen. Het is niet duidelijk of de slak gevaarlijk is voor huisdieren. Wel wordt geadviseerd om op huisdieren te letten. De behuizing van de slak kan namelijk erg scherp zijn wanneer deze kapot gaat.  

De slak komt oorspronkelijk niet van Curaçao, maar is volgens het ministerie waarschijnlijk meegekomen met een zending van planten. Daar is volgens GMN nog geen goede controle op. GMN ziet graag een fytosanitair orgaan vanuit de overheid die alle geïmporteerde planten bij binnenkomst controleert.

De Afrikaanse reuzenslak lijkt zich thuis te voelen aangezien hij gedijt in een vochtig klimaat. Door de vele regenval van de afgelopen maanden heeft de slak vrij spel om zich voor te planten. GMN adviseert de slak niet aan te raken zonder handschoenen. Mocht je de slak toch aanraken, was dan goed je handen. 

“Mensen gooien de slakken ook in een emmer en doen er vervolgens zout bij. Hierdoor sterft de slak”, aldus het ministerie. Er wordt momenteel gewerkt aan het opzetten van werkgroepen om te kijken naar de beste aanpak voor de bestrijding van de slakken. Zodra er meer informatie is, wordt dit gedeeld.

-- Advertentie --

One comment on “Afrikaanse reuzenslak neemt verder toe”

  1. Tipiko Kòrsou foi 2017 mi mes ta korda ku prome signal nan a sali di presensia di e kokolishinan invasivo aki. Nos ta kabando 2022 i shon Gobièrnu di Kòrsou a lanta foi winterslaap den tropen…. Laga baka hoga prome ku tuma akto i medidanan…

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram