zaterdag 24 september 2022 12:05
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
13 september 2022

Als gevolg van de sterk stijgende grondstoffenprijzen zal de inflatie dit jaar naar verwachting verder oplopen en ook in 2023 op een hoog niveau blijven. Dat zegt Richard Doornbosch, directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS).

Ondanks de inflatie en aantasting van de koopkracht, verwacht Doornbosch een voortzetting van het economische herstel op Curaçao en Sint Maarten. Op Curaçao stijgt het reële bruto binnenlands product in 2022 naar verwachting met 5,5 procent, op Sint Maarten gaat het om 5,8 procent. In 2023 zwakt de groei naar verwachting enigszins af, waarbij beide eilanden nog maar met zo’n 3 procent zullen groeien. 

Verder stelt de directeur dat de vooruitzichten voor beide landen dat de groei van het toerisme in de tweede helft van het jaar zal afnemen door de de inflatie. Hierdoor zal de de vraag naar buitenlandse reizen in de Verenigde Staten en Nederland afnemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram