dinsdag 4 oktober 2022 11:56
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: Redactie Nu.cw
|
5 september 2022

Curaçao, Aruba en Sint Maarten hebben een gezamenlijk voorstel gedaan voor een nieuwe versie van het Caribisch orgaan voor Hervorming (Coho). Dat blijkt uit een brief van staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Alexandra van Huffelen (D66).

Van Huffelen gaat zich verdiepen in het voorstel en zegt dat er met de eilanden gewerkt wordt aan de organisatie van een nieuw bestuurlijk overleg. Hierbij zal het gezamenlijk voorstel voor het vervolgtraject worden besproken. Dit bestuurlijk overleg zal naar verwachting begin oktober plaatsvinden.

In juni sprak de staatssecretaris met de minister-presidenten van Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Zij gaven aan dat er overeenstemming tussen de landen was over het doel van het Coho, maar nog niet over de wijze waarop dat doel bereikt moest worden.

-- Advertentie --

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram